neděle 9. července 2017

Colleen Hoover – Možná jednou

O čem to je?:


Sydney žila v dokonalém světě – dobrá škola, práce, skvělá kámoška i úžasný přítel. Jenže pak zjistí, že její přítel ji podvádí a nádherná bublina perfektní idylky praskne. Naštěstí je tu záhadný soused a jeho hudba, který dá Sydney novou naději. Ale psát písně, stejně jako žít vlastní život, není nikdy snadné…


Co já na to?:

Na novou knížku Colleen Hoover jsem se těšila jak malá, zatím všechny knížky mě nikdy nezklamaly a Colleen se zařadila mezi mé oblíbené autorky. Takže jsem od knihy Možná jednou měla dost velká očekávání, které se tak nějak nenaplnila.

Nejdřív ale to vezmeme od začátku, o čem kniha vlastně je? Sydney žije spokojený život, studuje a chodí do práce, bydlí se svojí nejlepší kamarádkou Tori a chodí už dva roky s milým a příjemným Hunterem. Večery tráví na balkoně, kde poslouchá každý večer svého souseda, jak si brnká na kytaru a sama si do toho potají píše vlastní písničky. Bohužel v den svých narozenin zjistí díky neznámému sousedovi Ridgemu, že její milovaný Hunter spí s Tori. Ze Sydney se stane během chvíle bezdomovec, který nemá kam jít.

Sydney se ujme samotný Ridge, který neměl to srdce Sydney lhát a nemohl se nadále dívat, jak Sydney Hunter podvádí. Sydney se tedy nastěhuje k Ridgemu a jeho spolubydlícím do bytu. Ihned se s Ridgem spřátelí a Ridge jí přemluví, aby pro něho psala písničky. Všechno je navíc ještě zajímavější, neboť Ridge je hluchý. Sydney to k němu táhne, přestože si prochází těžkým obdobím a ani pro Ridgeho není Sydney lhostejná. Jenomže má to všechno jednu velkou vadu. Ridge je zadaný, a navíc jeho přítelkyně Maggie je naprosto úžasná.

Celá kniha se vlastně točí okolo toho, že se Ridge a Sydney snaží se do sebe nezamilovat a popírají své city. Snaží se spolu vycházet jako dobří přátelé. Jenomže je to nemožné a Ridge se zmítá mezi láskou k Maggie a Sydney a naše hlavní hrdinka zase nechce být stejná mrcha jako Tori.  O ničem jiném vlastně ta kniha není, a to mi na knize vadilo.

Celý příběh je jenom o Sydney a Ridgemu, neustále se zde omílá snaha nezamilovat se do sebe, Sydney vzdychá po RIdgemu a on zase po ní. V celé knize vystupuje minimum postav a celý děj se odehrává za dveřmi bytu, kde oba naši hrdinové bydlí. Veškerý život Sydney je v pozadí, nic moc se o ní nedozvíte.

Ano, nápad je super, oba hrdinové jsou sympatický, ale trochu neuvěřitelný. Ani jeden neoplývá nějakými chybami, oba jsou zde vykresleni jako superhrdinové bez chybiček. Autorka do příběhu zamotala další vážné téma, a to Ridgovu hluchotu a jeho špatné dětství a ani Maggii to nemá v životě lehké, ale vše je v pozadí a to je škoda. Já bych více rozvinula problémy obou postav, více je přiblížila čtenářům, a ne je dala do pozadí příběhu.

Je to krásná lovestory, ale něco tomu chybí a řekla bych, že to bude i malé rozvinutí postav a netočila bych děj pouze okolo snahy nezamilovat se jeden do druhého. Na skoro 400 stran se tam toho mohlo vejít více než neustálé omílání citů hlavních hrdinů. Za mě bohužel nejslabší kniha od této autorky, ačkoliv je to hezký příběh, ale tak nějak o ničem.


Hodnocení: 60%

Pokud byste si knihu Možná jednou chtěli zakoupit, na Srovnavame.cz se můžete podívat, kde jí nabízejí nejlevněji.

2 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze :) Na novou knihu od Colleen se těším, rozhodně ji musím mít. Jen jsem se trochu bála, že to bude jak říkáš- o ničem, jen o snaze nezamilovat se. Taková je naprostá většina těchto knih :) Ale snad to bude i přesto příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji děkuji, určitě si jí přečti, příjemné počtení to je, ale neměj od toho velká očekávání, ale třeba budeš nadšená :)

    OdpovědětVymazat