čtvrtek 18. srpna 2016

Jasinda Wilder - Alfa

O čem to je?:

Erotická romance. Krásná Kyrie se dostane do finanční tísně a navíc se musí starat o nevyléčitelně nemocného otce. Zrovna když ztratí tolik potřebnou práci, ve schránce najde šek na deset tisíc dolarů od neznámého dárce. Na šeku stojí pouze „Ty patříš mně“. Kyrie se raději neptá, od koho peníze jsou, ale její obavy vzrůstají, když začne přicházet šek za šekem. Jednoho dne ji vyzvedne řidič v černé limuzíně a odveze ji za mužem, kterému je nyní neodvratně zavázaná… a který si od ní nechá splatit půjčku velmi nečekaným způsobem.


Co já na to?:

K přečtení tohoto skvostného dílka jsem se nechala zlákat obrovskou reklamou a vzdycháním na Databázi knih od jiných čtenářek, které byly touto knihou doslova uchváceny. Pravda, momentálně tam konečně začínají převažovat negativní reakce.

Ale dost ironie a teď popravdě. Tohle se dá nazvat snad jen jedinou větou – Ježíši, to jako vážně? Autorka se evidentně snažila napsat něco podobného 50 odstínům šedi a sakra jí to nevyšlo. Vylezla z toho docela směšná parodie, kde navíc hlavní hrdina je skoro kopií božského Christiana. Už tu chyběly jenom klíče od herny a čtenář by mohl být zmaten, co to vlastně čte.

No nic, tohle je absolutně nereálný příběh, kdy jenom nechápavě kroutíte hlavou. To jako opravdu si ona nechala vyplatit peníze, který se jí jen tak objevily ve schránce, aniž by se nad tím pořádně zamyslela? To jako opravdu si nechala zavázat oči a prakticky hned se s ním musela začít olizovat? To jako opravdu s ním div hned druhý den neskočila do postele celá roztoužená? To jako opravdu hned jak ho spatřila, se s ním hned potřebovala vyspat? Bože…

Nu co se týče stylu psaní, tak je to relativně dobře napsaný, autorka se tu se sexuálními scénami docela rozšoupla (přiznám se, 50 stran sexu jsem nakonec přeskočila), ale zase na druhou stranu je to celkem čtivá knížka, stránky ubíhají rychle. Díkybohu to není nijak tlustý románek, takže se dá přelouskat za odpoledne, ale za mě to teda byla velká ztráta času.

Samotné rozuzlení je velmi zajímavé. Na odpověď na otázku proč se tohle všechno děje, to si musíte počkat 250 stran, ale budiž. Každopádně důvod je nevšední a zajímavý, ale zase se ptám: proč se k němu proboha vrací? Nebudu sem psát, o co se tu jedná, třeba si to bude chtít někdo přečíst a nechci někoho připravit o samotnou pointu.

Velikým plus vidím to, že autorka to tu uzavře hned na konci, takže druhý díl si číst opravdu nemusíte, navíc, co jsem četla anotaci, tak to bude velká jízda, která vypadá velmi nebezpečně (opět ironie – s velkou pravděpodobností to bude obrovská slátanina, kterou si odpustím). Takže děkuji autorce, že mě ušetřila trápení s druhým pokračováním.  O třetím díle, který dle anotace vypadá ještě tragičtěji, radši ani mluvit nebudu.


Hodnocení: 0% - prosím, nečtěte to, fakt ne.

Žádné komentáře:

Okomentovat